23 Ocak 2018 Salı

Erguvan Renk Ter ve idrar Söktürür. 9 | enerjist masor Emre Karakaya

Erguvan Renk Ter ve idrar Söktürür. 9 | enerjist masor Emre Karakaya: Mor, lila, pembe tonları arasındaki rengi de Türk mutfağında salatalara renk ve lezzet vermek için tercih edilmiştir. Kullanılışı: 1 bardak suya, 10-20 gr ufalanmış kök, kabuk veya yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Kök, dal kabuğu veya yapraklar toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Kullanılan Kısımları : Kökleri dal ve kabukları ve yaprakları. Ayrıca Vucudumuzdan ter ve böbreklerde idrar söktüren Kromoterapi Erguvan rengi ın sert ve güçlü dallarından baston yapılmıştır. Vucudumuzdan ter ve böbreklerde idrar söktüren Kromoterapi Erguvan rengi , yüzyıllar boyu Bursa şehrinin de simgesi olmuştur. Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezit’in damadı Anadolu erenlerinden Emir Sultan’ın her yıl Vucudumuzdan ter ve böbreklerde idrar söktüren Kromoterapi Erguvan rengi açma mevsiminde Bursa’da müritleriyle buluşması nedeniyle 14. yüzyıldan itibaren düzenlemeye başlanan Vucudumuzdan ter ve böbreklerde idrar söktüren Kromoterapi Erguvan rengi şenlikleri, şehrin ekonomisine olumlu etkilerinden dolayı 19. yüzyıla kadar gelenek olarak sürdürülmüştür; günümüzde bu şenlikleri yeniden canlandırma çabası vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder