5 Mayıs 2020 Salı

Havuç Anne Sütünü Artırır

Havuç Anne Sütünü Artırır Anne sütünü artıran havuç A vitamini ve beta- karoten hamile kadınların veya emziren annelerin beslenme düzenlerine dahil etmesi gereken iki besin öğesidir. Doktorlara göre, bu iki besin ögesi de sütün biyolojik kalitesini yükseltir ve kadının çocuğun ihtiyacına göre daha fazla süt üretmesine yardımcı olur.

---
loading...
---

Anne sütünü artıran havuç zengin miktarda beta karoten içeren havuç, kanseri önlemede çok önemli bir rol oynar.Ayrıca bu konuyla alakalı olarak yapılan bazı bilimsel araştırmalar, havucun prostat kanserine karşı koruyucu özelliğinin olduğunu ortaya koymuştur. Dahası yine sigara kullanan ve düzenli olarak Anne sütünü artıran havuç tüketen kişilerin, sigara kullanıp havuç tüketmeyen kişilerden daha az kansere yakalandıkları ortaya konulmuştur. -- -- Bu araştırma sonuçlarına bakarak havucun sigara içen kişilerde akciğerde meydana getirdiği tahribatları giderdiğini söyleyebiliriz. Bütün bunların dışında havuç ekstresi lösemi hücrelerini öldürür ve ayrıca içerdiği beta karoten son zamanlarda çok sık rastlanan kolon kanserine yakalanma riskini azaltır.

--- ----

Anne sütünü artıran havuç ayrıca mantar hastalıklarına karşı da çok etkilidir. Beta karoten ve diğer antioksidanlar bakımından zengin olan havuç kanseri önlemede rol oynayabilir.Yapılan araştırmalarda beta karoten bakımından zengin bir beslenme programının prostat kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanseri riskini düşürdüğü sonuçları elde edilmiştir. Ancak laboratuvar hayvanları üzerinde yapılan bu araştırmaların sonuçlarının kesinlik kazanması için insanların katılımıyla yapılacak daha fazla sayıda araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Anne sütünü artıran havuç ameliyat olan ve iyileşmeye başlayan hastaların veya sindirim problemi olan kişilerin biraz havuç suyu içtikten sonra daha fazla yiyebildikleri ispatlanmıştır. Ayrıca, diş çıkarmaya başladığında bebeklere havuç suyu içirmek de iyi bir fikirdir.

---- ----

Bağırsakların hareketlenmesini ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Anne sütünü artıran havuç tırnaklarınızı güçlendirmek ve saçlarınıza parlaklık katmak için havuçtan daha iyi bir yiyecek yoktur. Havuçların böyle güzellik artırıcı faydaları olmasının nedeni, organizmaların, kontaminasyondan zarar gören hücrelerini veya kimyasal maddeler ile temasından dolayı ortaya çıkan hasarı onarmaya yardımcı olan provitamin A içermeleridir. Ayrıca, kafa derimiz için düzenli olarak sebum üretmemizi sağlar. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile sindirim sistemini temizler. Hücrelerin Yenilenmesini Ve Onarılmasını Sağlar her hangi bir nedenden dolayı hasar görmüş hücrelerin onarılmasında önemli rol oynar.

---- ---

Cilt, saç ve tırnaklarda vitamin eksikliğinden dolayı meydana gelen kuruluk ve kırılganlığı ortadan kaldırır. Ayrıca bol miktarda A vitamini içerdiği için akne, kara lekeler ve kuru cilt sorunlarına karşı etkili olabilir. Özellikle kış aylarında kuru ciltlerde meydana gelen kaşıntı ve döküntüleri giderme noktasına yardımcı olabilir. Anne sütünü artıran havuç suyu, cilt üzerine de uygulanabilir. Böylece maksimum verim almak mümkündür. Havucun Antiseptik Gücü, birçok hastalığa şifa ve alternatif tedavi olarak bilinmesinin dışında enfeksiyonları da önleyici özelliği ile bilinir. Rendelenmiş, ezilmiş veya haşlanmış Anne sütünü artıran havuçları cilt üzerine uygulamak, deride üzerinde oluşan enfeksiyonları giderebilir.

--- ---

Tükürük bezlerinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarına yardımcı olur. Ağız içerisinde oluşan zararlı asit ve bakterileri ortadan kaldırır. Havucun içerdiği diğer mineraller diş hastalıklarından korur. İnme ve Felç Vakalarını Azaltır yapılan bir araştırma sonucuna göre düzenli olarak Anne sütünü artıran havuç tüketenlerin, havuç tüketmeyenlere oranla daha az inme, felç gibi hastalıklara yakalandığını ortaya koymuştur. Anne sütünü artıran havuç Suyunun Faydaları suyu sadece çizgi film kahramanlarının içtiği bir içecek değildir. İçerdiği besin ve mineraller mucize şifa kaynağıdır. Lezzetli tadının yanında birçok hastalıktan korunma ve tedavi özelliği vardır. Başta cilt ve saç sağlığı olmak üzere sindirim sistemi ve kalp damar sağlığı için önemlidir.

Bağırsaklar İçin Faydalıdır, içerdiği lifler ile sindirim sistemi için çok önemli bir besin kaynağıdır. Anne sütünü artıran havuç, bağırsak fonksiyonunu düzenleyen ve aynı zamanda dışkı miktarını ve kalitesini arttıran lifi yüksek oranda barındırmaktadır. Ayrıca, bu zehirlenmelerin neden olduğu mide ağrılarını azaltır, midesel problemleri ve mide ekşimelerini sakinleştirir.

İndeks: Havuç, A vitamini, K vitamini, 6 C vitamini, Kalsiyum, B6 vitamini, Bakır, Folik asit, Tiamin, Magnezyum, Kalp, Kanser, Göz, Beyin, Bağırsak, Cilt, Antiseptik,  Diş, Felç,C vitamini, Polyphenol, Demir, Potasyum, Bağsur, Yanık, Kanser, Mikrop Temizleme, Zatüre, Bayılma, Gençleştiren, Sindirim Sistemi, Kalp, Damar, Kilo, Cilt Sağlığı, Uykusuzluk, Sindirim Sistemi, Antioksidan, Kan Basıncı, Astım, Bağışıklık Sistemi, Yağ, Kemik Sağlığı, Vitamin, Mineral, Su, Göz, Kilo, Diyet, Kolesterol, Bağışıklık, Kan Şekeri, Saç, Cilt, Altın Renk, Karaciğeri, Kan, Kolesterol, Kilo, Bağışık,  Kemik, Diş, Renk Meditasyonu, Renk terapisi, fiziksel sağlığı, stres, kas, Doku, Enerji, Ezoterik, çarka, Homeopatik, color, sanat terapisi, alternatif tedavi, Color therapy, zihinsel sağlığı, ruhsal sağlığı, art Iherapy, alternative treatment, renk, zihin, beden, duygu, denge, canlılık, Spor,

--- --- --- ---
loading...
--- --- ----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder